Arka koira eteisessä ja ulkona *Ryhmä aloittanut ja ilmoittautuminen päättynyt*

*Kurssi on alkanut ja ilmoittautuminen päättynyt!*

Arka koira eteisessä ja ulkona -verkkokurssi sopii kaikille, joilla on arka tai ujo koira, jolle ihmisten kohtaaminen on hankalaa.

Verkkokurssilla on viisi live-tuntia verkossa, joissa käydään läpi harjoitusohjeet ja teoriaa ongelman taustalla. Live-tunnit pidetään maanantaisin ja keskiviikkoisin 19.6.-3.7. klo 18-19.

Live-tunneilla pääset halutessasi kysymään ja kommentoimaan, mutta kuvasi tai äänesi ei välity muille. Osallistuminen onnistuu ihan kotoa tai vaikkapa linja-autosta, kunhan nettiyhteys toimii. Live-tunneista tulee nauhoitteet, jotka jäävät kaikille osallistujille myös kurssin jälkeen. Harjoitusohjeet ja videot harjoituksista jäävät myös osallistujien käyttöön, joten harjoittelu onnistuu ihan omaan tahtiisi.

Arka koira eteisessä ja ulkona -kurssilla harjoitellaan ihmisten kohtaamista koiran kanssa. Teoriaosuuksissa keskitytään koiran eleiden ja käytöksen tunnistamiseen, jotta eteneminen koiran tahtiin onnistuu. Lisäksi teoriaosuus pitää sisällään tavoitteen asettamisen vaihtoehtoja ja sekä harjoittelun perusteita.

Harjoitusohjeet pitävät sisällään erilaiset ohjeet jännityksestä jähmettyville sekä hössöttäville koirille. Käymme läpi myös tilanteita, joissa koira kokee tarvetta puolustautua ja sen ennakointia ja tunnistamista. Tällaisille koirille suosittelemme kuitenkin lämpimästi Käytöskonsultaatiota, jotta pääsemme käymään läpi juuri sille koiralle, siinä asunnossa ja elämäntilanteessa parhaiten toimivimmat tavat ja harjoitukset. Käytöskonsultaation tiedot löydät täältä: Käytöskonsultaatio.

Arka koira ja vieraat ihmiset -webinaari (11.6. livenä ja sen jälkeen mahdollista katsoa nauhoitteena) tukee kurssin oppeja, mutta ei ole pakollinen kurssille osallistumiseen. Webinaarin hinta on 10 euroa ja sillä maksetaan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle Carpen koiratarhalta kummihäkki. Tästä lisätietoa löydät täältä: Webinaari ja Carpe

Teen paljon töitä rescuekoirien ja erilaisten arkuuteen ja epävarmuuten liittyvien ongelmien parissa. Työkaluja on kertynyt erilaisiin tilanteisiin ja erityylisille koirille. Toivon, että kertoisit jo ennakkoon millaisen koiran kanssa osallistut kurssille ja millaisia haasteita koiralla on, jotta kurssilla tulisi näytettyä juuri teille sopivat harjoitusohjeet. Tavoitat minut [email protected].

Olemme saaneet näistä live-tunteja sisältävistä kursseista palautetta hinnasta. Sen katsotaan olevan halpa ja se voisi kuulemma olla paljon enemmänkin. Olemme kuitenkin pitäneet kiinni siitä, että jokaisella olisi mahdollisuus osallistua koiran kanssa kursseille ja siksi hinnat pysyvät edullisina.

Tälle kurssille tulee mukaan tuoreita ideoita Belgian yliopiston opinnoistani, joten kurssi on aivan uunituore, eikä tällaista ole järjestetty ennen. Tervetuloa mukaan!

Kurssi on myynnissä maanantaihin 19.6. asti. Kurssi alkaa silloin ja sen jälkeen ei enää voi osallistua. Ryhmän koko pidetään sellaisena, että jokaisella on mahdollisuus kysellä ja kommentoida.

Tule mukaan opiskelemaan aran ja epävarman koiran käyttäytymistä kohtaamistilanteissa ja harjoittelemaan koiran kanssa uusia taitoja näihin tilanteisiin. On tärkeää, ettei vain opeteta uutta käytöstä vaan muutetaan koiran tunnetilaa, jotta koirasta olisi mukavaa kohdata uusia ihmisiä, eikä ainoastaan sietää tilanteita. Tästäkin lisää kurssilla.

Helmi

Koiruuksien Klubin eläintenkouluttaja

 

Oppitunnit