Helmin eläinhoitolan vuorokausi

*Hoitola-ajat varattu syksyyn asti!*

Helmin eläinhoitola sijaitsee Tampereen Teiskossa. Paikka on aivan maaseutua, eikä naapureita ole lähettyvillä. Eläinhoitola on kotihoitoa eli hoidossa ole koira tai kissa elää kanssani normaalia arkea kodissani.

Hoidossa olevalle koiralle tai kissalle on oma huone (noin 20 neliötä), johon omat eläimeni eivät pääse. Hoitoon voin ottaa vain yhden hoitolaisen kerrallaan tai samasta perheestä kaksi lemmikkiä, jotka voivat asustella samassa huoneessa.

Hoitolan ajatus lähti haastavista koirista, joita ei voida tai haluta sijoittaa perinteiseen häkkihoitolaan. Olisi kuitenkin mukavaa, että näidenkin koirien omistajilla olisi mahdollisuus lähteä lomalle, osallistua ystävän häihin jne. Tärkeintä silloinkin on se, ettei tarvitse kantaa huolta miten se oma koira pärjää hoidossa.

Olen toiminut pitkään erilaisten rescue- ja kodinvaihtajakoirien kotihoitajana useammalle yhdistykselle. Oman koirani ovat myös aina olleet rescue- tai kodinvaihtajataustaisia, joten monenlaiset haasteet ovat tulleet tutuiksi myös omassa arjessa. Työssäni eläintenkouluttaja kohtaan toki myös erilaisia koiria ja kissoja.

Tänne ovat siis lämpimästi tervetulleita myös ne koirat ja kissat, joiden hoito ei onnistu muualla ja lemmikki tarvitsee kokeneen hoitajan. Eroahdistus ei ole este hoidolle.

Olen iloinen, jos haluat tulla lemmikin kanssa ennalta tutustumaan paikkaan. Koiran on helpompi jäädä hoitoon tuttuun paikkaan. Tutustumiskäynnistä pitää kuitenkin sopia ennalta, jotta tiedän varata siihen aikaa. Tutustuminen ei maksa mitään.

Hoitohintaan sisältyy koirilla kolme hihnassa tehtävää lenkkiä ja tarpeen mukaan lyhyempiä ulkoiluja. Lenkkien kesto ja liikuttu matka riippuvat koirasta ja sen kunnosta. Hoidon tavoitteena on hyvinvoiva koira, joka pystyy rentoutumaan lenkkien jälkeen. Hintaan sisältyy ruokinta koiralle ja kissalle tutuilla rutiineilla. Ruoka voidaan antaa kongista tai muuten virikkeistämällä. Virikkeistäminen tarjoaa koiralle ja kissalle tekemistä ja tekee hoidossa olemisesta mukavampaa. Tutut rutiinit auttavat sopeutumaan hoitoon nopeammin. Suosittelen ottamaan lemmikille omaa ruokaa mukaan, jotta varmistetaan, ettei ruuan muutos aiheuta vatsaongelmia.

Kotihoidon etuihin kuuluu se, että koiran ja kissan kanssa ollaan. Nukun yöni samassa talossa, joten pääsen rauhoittamaan tilannetta, jos esimerkiksi yöllä alkaa jännittää.

Huomaathan kuitenkin, että kotihoito ei sisällä koulutusta. Hoidan eläimen mahdollisimman hyvin ja pyrin siihen, että lemmikki pystyy nauttimaan hoidossa olemisesta ja samaan aikaan omistaja voi nauttia huoletta lomasta.

Hoitoon tuotavan eläimen tulee olla rokotettu. Huone desinfioidaan aina ennen seuraavan hoitolaisen saapumista ja välissä pyritään aina pitämään päiviä, jolloin tilassa ei ole lainkaan eläimiä.

Kissoilla on omassa huoneessa kiipeily- ja raapimismahdollisuuksia ja erilaisia suojaisia pesäpaikkoja sekä tietysti hiekka-astiat.

Hoitopaikan voit varata sähköpostilla [email protected] tai soittamalla 050 5746 527.

Hoitopaikkoja on vain yksi, joten vapaita aikoja kannattaa kysyä ajoissa. Varaa hoitojakso ennen maksamista täällä verkkokaupassa. Hoitojakso tulee olla maksettu ennen eläimen tuomista hoitoon, mutta maksamisen voi tehdä vaikka samana päivänä.