Koiran hyvinvointi *ryhmä aloittanut ja ilmoittautuminen päättynyt*

Ryhmä on jo aloittanut ja ilmoittanut tähän ryhmään päättynyt!

Uusien ryhmien tiedoista ilmoitamme täällä sivuillamme ja Koiruuksien Klubin facebook-sivuilla! Käy tykkäämässä!

Koiran hyvinvointi on paljon muutakin kuin hengissä pysymiseen vaadittavat perustarpeet.

Voiko koirasi oikeasti hyvin? Saako koirasi elää koiramaista arkea? Ja millaista arkea koirasi haluaa elää?

Valmiita vastauksia ei ole, mutta vastaukset löytyvät kokeilemalla ja tarkkailemalla. Näitä erilaisia vaihtoehtoja ja työkaluja tarjoamme Koiran hyvinvointi -verkkokurssilla.

Koiran perustarpeet ovat hyvin samankaltaiset rodusta ja yksilöstä riippumatta. Ruokaa ja vettä on jokaisen koiran saatava. Hyvinvointi ei kuitenkaan ole vielä taattu, vaikka koira pysyy hengissä.

Koirasi kaipaa ulkoilua ja liikuntaa, mutta millaista? Myyränkolojen kaivelua pellolla vai pitkien matkojen hölkkäämistä? Tähän kysymykseen vastauksen voi kertoa vain koirasi. Me tarjoamme kurssilla työkaluja koiran mieltymysten tunnistamiseen ja etsimiseen.

Koirasi kaipaa varmasti jotakin tekemistä ruokansa eteen, mutta millaista ja miten saada aika riittämään tähän. Kurssilla tarjoamme sinulle ja koirallesi vaihtoehtoja, joista etsiä koiralle ja omaan arkeen sopivia vaihtoehtoja.

Aktiviteetit kuuluvat myös koirasi hyvinvointiin. Jotakin tekemistä koiran päälle ja kropalle. Kuinka usein ja mitä se voisi olla? Jälleen etsitään niitä juuri sinun koirallesi sopivia tehtäviä. Kokeillaan erilaisia aktivointijuttuja ja poimit arkeen niitä mitkä sopivat, toimivat ja saavat koirasi innostumaan. On myös tärkeää, että löydät sopivan määrän tekemistä, jotta tiedät millä määrällä koirasi voi vielä hyvin ja mikä määrä on jo liikaa.

Koira on sosiaalinen eläin, eikä se voi hyvin ilman sosiaalisia suhteita. Kuinka paljon ja millaista koiraseuraa koirasi kaipaa? Leikkimistä vai yhteiskävelyjä? Entäpä ihmiskontaktit? Voiko koirasi varmasti hyvin ollessaan yksin? Ja millainen muutos näkyy koirassa, jos vain olemme koiran kanssa ja keskitymme koiraan jonkun hetken päivässä ilman kännykkää, telkkaria, tietokonetta, kavereita jne?

Terveys on tärkeä osa koiran hyvinvointia, mutta siihen vain viittaamme kurssilla. Hoitotoimia käsittelemme lyhyesti, koska ne ovat myös tärkeä osa koiran hyvinvointia.

Kurssiaiheet käsitellään jokainen omalla kerrallaan liveluennolla verkossa. Luennot nauhoitetaan, joten voit katsella nauhoitteita milloin tahansa myös kurssin jälkeen. Luentojen kuuntelu onnistuu tietokoneella ja älypuhelimella.

Kurssikerrat ovat:

  • Maanantai 24.4. klo 18-19
  • Maanantai 8.5. klo 18-19
  • Maanantai 15.5. klo 18-19
  • Maanantai 22.5. klo 18-19

Rakennamme kurssilla yhdessä koirallesi hyvinvointisuunnitelmaa. Voit valita vapaasti millä tavalla kirjaat asioita. Voit pitää päiväkirjaa, kirjata asioita kalenteriin, tehdä videota, äänitiedostoa tai vain kuunnella luentoja.

Voit osallistua itsenäisesti lähettämättä hyvinvointisuunnitelmaa ja tehdä ihan omaan tahtiisi tai voit tulla mukaan myös kurssilaisten facebook-ryhmään ja kertoa omia kokemuksia harjoituksista ja koirista yleensä. Voit myös jakaa suunnitelmasi muiden osallistujien kanssa, jos haluat.

Kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa. Vastaavalla tavalla toteutetusta Luottamus kuntoon -kurssista saimme muun muassa tällaista palautetta:

“Luottamus kuntoon -kurssi on ylittänyt kaikki odotukset, siitä on ollut iloa ja hyötyä. Olen saanut kokea useampia “ahaa-elämyksiä” ja oppinut koiristamme sekä itsestänikin uusia asioita.

Helmin halu ymmärtää ja auttaa eläimiä sekä opastaa ihmisiä kohtelemaan niitä arvostavasti, tuntuu todella hyvältä. Esitystapasi on konstailematon, innostava ja hyvin selkeä.?

Koiratietoahan on netti tulvillaan, mutta tällainen vuorovaikutteinen kurssi on selvästi henkilökohtaisempi ja tehokkaampi tapa oppia asioita. Olen jo kertonut tästä mahdollisuudesta koiraharrastuskavereilleni.

Mielestäni kurssin hinta on kohtuullinen, joka edesauttaa tekemään päätöksen kurssiin osallistumisesta.”

Tule mukaan kurssille, jos koirasi hyvinvointi on sinulle tärkeää ja haluat varmistaa, että kaikki on hyvin!

Kurssipaikkoja on rajoitettu määrä, joten kannattaa varata paikka samantien!

 

Moduulit

Muita oppitunteja