Kolmikaarinen kiemura

Kolmikaarinen kiemura

Kaipaatko ideoita ratsastukseen? Harjoitteletko tehokkaammin ratsastustunnilla, mutta tunneilla käyminen ei ole aina mahdollista?

Ratsastusharjoitukset on suunnitellut ratsastuksenopettaja Reija Vähätalo Sappeen Ratsutilalta.

Harjoitukset on suunniteltu harrasteratsastajille, jotka ratsastavat itsekseen ja kaipaavat ideoita harjoitteluun. Harjoitus sisältää neuvoja harjoituksen helpottamisesta ja vaikeuttamisesta hevosen tasosta riippuen.

Tällä kurssilla harjoittelet kolmikaarisen kiemuran avulla hevosen asetusta, taivutusta ja suoristusta. Kolmikaarisella kiemuralla voit harjoitella myös asetuksen muuttamista puolelta toiselle. Kolmikaarinen kiemuraura-nimisessä harjoituksessa on ohjeet ja videot harjoituksen tekemiseen sekä ääninauha, jota voit kuunnella älypuhelimellasi, kun ratsastat. Ääninauhalla harjoitukset on valmiiksi ajastettu ja tauotettu, joten kelloa ei tarvitse kytätä.

Harjoitus: 

 • Kirjalliset ohjeet harjoituksesta.
 • Video-ohje harjoituksesta.
 • Äänitiedosto:
  • Harjoitus tehdään käynnissä, ravissa ja laukassa.
  • Harjoitus on valmiiksi ajastettu, jotta se tulee tehtyä tehokkaasti.
  • Tauot ovat valmiina nauhoitteessa.

Kurssiaikaa ei ole, joten voit palata harjoituksen pariin aina kun haluat.

Näin kurssi toimii: 

 1. Tilaa kurssi.
 2. Katso kurssin videot ja muut materiaalit sivun alaosasta.
 3. Avaa harjoituksen äänitiedosto puhelimella ennen hevosen selkään nousemista.
 4. Ratsasta äänitiedoston ohjeen mukaan.

Kurssista sanottua: 

“Mun mielestä  kolmikiemuratunti oli aivan mahtava! Hevonen meni hienosti ja oman toiminnan ohjaus parani tosi paljon. On mukava ratsastaa, kun tietää miten treenata. Tötsät mul oli väärässä kohdin. Lisäksi menin jotenkin väärin, ku vaihdoin aina suuntaa. Tällä ei kuitenkaan ollut tuloksen kannalta mitään merkitystä. Hevonen sai kunnon treenin ja oli ilo todeta miten kuuliainen se oli, ku ratsastaja tiesi minne menee seuraavaksi. Ohjaajan ääni on todella luonteva ja sitä on miellyttävä kuunnella. Voisin katsoa vielä kuvat harjoituksesta, niin jäisi oikea ratsitie mieleen.😊👍Kuvallinen ohje selvensi kaiken.  Sen katson ens kerralla ensin. Muut ohjeet oli myös tosi hyviä!”

Moduulit