Rescuekoirien käytösongelmat -luentopaketti

* Luentojen ajankohdat 18.8. ja 25.8. * 

Rescuekoirien käytösongelmat -luentopaketti on suunniteltu rescuekoirien omistajille ja rescuekoiraa harkitseville sekä kaikille koirien käytösongelmista kiinnostuneille.

Luennot pidetään verkossa torstaisin 18.8. klo 18-20 ja 25.8. klo 18-20.

Jos et pääse katsomaan luentoja livenä, voit katsoa ne nauhoitteelta 30.9. asti! Nauhoitteet tulevat tilaajille näkyviin vuorokauden kuluessa liveluennosta.

Ensimmäisellä luennolla käsitellään rescuekoirille tyypillisiä pelkoja käsittelytilanteissa sekä ulkoiluun liittyviä haasteita. Toinen osa käsittelee sosiaalisia pelkoja ja aggressiivisen käytöksen syitä sekä hoitokeinoja.

Rescuekoirien käytösongelmat -luentopaketti

Tämän luentopaketin tavoitteena on auttaa ennaltaestämään tyypillisiä haasteita ja antaa keinoja haasteiden selvittämiseen. Luennolla käsitellään muun muassa tilanteita, joissa koiraan ei saa lainkaan koskea, koira ei halua liikkua sisätiloissa tai ulkona tai koira näykkii perheenjäseniä.

Luennot eivät käsittele kaikille koirille tavallisia hihnassa kävelemisen haasteita tai hoitotoimiin totuttamista, vaan painopiste on rescuekoirien kokemattomuudesta, arkuudesta tai erittäin huonoista kokemuksista johtuvien käytösten hoitamisessa.

HUOM! Näin pääset mukaan luennoille!

  • Tilaa tuote laittamalla se ostoskoriin ja tekemällä tilaus. 
  • Hieman ennen luennon alkua mene ylälaidassa Omat kurssit -kohtaan ja valitse tämä luentosarja.
  • Vieritä sivua alemmas ja paina kohdasta Luennolle tästä. 
  • Luentolinkit tulevat muutamaa päivää ennen luentojen alkua myös sähköpostilla. 
  • Luentojen nauhoitteet tulevat 19.8. ja 26.8. katsottaviksi kohtaan Luentojen nauhoitteet. 

Mikä ihmeen verkkoluento?

Verkkoluento on aivan kuten muutkin luennot, mutta pidetään verkon välityksellä. Näet ja kuulet luennoitsijan ja voit esittää kysymyksiä kirjoittamalla chat-alueelle, mutta luennoitsija tai muut osallistujat eivät kuule tai näe sinua. Voit siis vallan hyvin osallistua villasukat jalassa ja papiljotit päässä, jos se tuntuu parhaalta.

Osallistumispaikka voi  olla kotisohva tai vaikka bussi. Tarvitset vain tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin ja nettiyhteyden.

Ja kukas tämä luennoitsija on?

Luennon pitää Helmi Pesonen. Helmi on opiskellut koira-alalla koirien koulutusohjaajaksi, ongelmakoirakouluttajaksi, Eläintenkouluttajaksi (ammattitutkinto Suomessa) ja lisäksi Odiseen yliopistossa Belgiassa eläinten käyttäytymistä ja hyvinvointia. Joka vuosi Helmi kouluttautuu lisää koirien käyttäytymisestä ja käytöshaasteiden hoitamisesta.

Helmi on tehnyt koirien ja omistajien kanssa yhteistyötä jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Helmin omat koirat ovat rescuetaustaisia kotikoiria ja ensimmäinen rescuekoira saapui Virosta jo 2000-luvun alkupuolella. Vuosien varrelle on mahtunut myös suomalaisia kodinvaihtajia.

Vuosien kokemus rescuekoirien omistajana ja useiden rescueyhdistysten kotihoitajana, eri maiden koiratarhoilla tutustuminen ja yli kymmenen vuoden kokemus koirien käytösongelmien ratkomisesta koiranomistajien kanssa tuovat vankan pohjan tästä aiheesta puhumiseen.

Tervetuloa mukaan! 

Oppitunnit