Arka koira ja vieraat ihmiset

Arka koira ja vieraat ihmiset -webinaari käsittelee aran koiran elämää siitä näkökulmasta, että miten tuoda uusia ihmisiä tutuiksi ja turvallisiksi koiralle.

Webinaari on suunniteltu kotona jo olevien koirien omistajille, mutta käymme läpi myös niitä keinoja, joita käytimme Romaniassa tarhassa tai ketjun päässä elävien ujojen ja arkojen koirien kanssa. Näitä keinoja voi käyttää myös kotioloissa.

Webinaari on normaalia pidempi, koska Helmi kertoo myös matkastaan Romaniaan koiratarhoille Rescueyhdistys Kulkurit ry:n kanssa ja erityisesti havainnoista arkojen koirien kanssa työskentelystä.

Webinaari sopii arkojen koirien omistajille, ihmisille, jotka haluavat tietää miten toimia tavatessaan aran koiran ja yleensä koirien käyttäytymisestä kiinnostuneille.

Webinaari järjestetään sunnuntaina 11.6. klo 18:00-20:00. Webinaarissa saa kysellä ja kommentoida. Hankittuasi paikan webinaariin sivun yläosan painikkeen kautta, pääset osallistumaan klikkaamalla sivun alaosasta “tervetuloa webinaariin” -tekstiä. Teknisissä tai muissa ongelmissa ota yhteyttä: [email protected] tai puhelimitse 050-5422766 / Heidi.

Webinaari on poikkeuksellisesti maksullinen, mutta hyvästä syystä. Webinaarin verottomalla tuotolla hankitaan Rescueyhdistys Kulkurit ry:n ja romanilaisen eläinsuojelijan Carmen Mandescun yhteisestä projektista, Carpen koiratarhasta, yksi häkki. Häkin hinta on 300 euroa. Osa tästä summasta on jo kerätty niillä tuotoilla, joita tuli Helmin ollessa Romaniassa.

Mietimme pitkään, miten osallistuisimme Carpe-hankkeeseen. Pelkkä lahjoituksen tekeminen ei tuntunut oikein meidän jutulta, joten teimme hieman erilaisen ehdotuksen. Suunnitelmana on, että häkin hankkimisen jälkeen jatkamme yhteistyötä Rescueyhdistys Kulkureiden ja tarhalla työskentelevän suomalaisen Veeran kanssa. Veera Nuri on loistava valokuvaaja ja tekee uskomatonta työtä Romaniassa koirien hyväksi.

Yhteistyön ydinajatuksena on se, ettei yhdenkään koiran kodiksi muodostuisi tarha, eikä adoptioon kelpaamattomia koiria olisi. Koiruuksien Klubin nimiin tulevaan häkkiin siis voi sijoittaa erityisesti sellaisia koiria, joilla on hieman haasteita ennen adoptio-ohjelmaan pääsyä – esimerkiksi arkuutta. Koiruuksien Klubin Helmi auttaa Veeraa koirien kanssa käytöksen muuttamiseksi. Ja mikä parasta, Veera on luvannut kuvata kummihäkissä olevan koiran etenemistä, jotta voimme kertoa siitä säännöllisesti teille.

Näin jokainen voi päästä lähemmäs seuraamaan koirien kehittymistä, Carpen tarhaa ja sitä uskomatonta työtä, mitä siellä tehdään. Koiruuksien Klubin toinen tärkeä tavoite, eli tiedon lisääminen täyttyy siinä ohessa.

Tule mukaan ja tue samalla meille tärkeää projektia!

Carpesta voit lukea lisää Kulkureiden sivuilta.

Oppitunnit