Epävarman koiran itsetunnon kohotuskurssi 18.-20.5.2018

* Kaikki paikat on varattu!*

Epävarman koiran itsetunnon kohotuskurssi -kurssi järjestetään Tampereen Teiskossa 18.-20.5.2018. Tavoitteena on oppia  huomaamaan oman koiran epävarmuus ajoissa ja löytää tapoja kehittää oman koiran itseluottamusta erilaisten tehtävien ja harjoitusten avulla.

Teemme tehtäviä ja harjoituksia vuorotellen ja samalla pääset näkemään erilaisia koiria, työskentelytapoja, koiran ja omistajan suhteita ja pitämään hauskaa koirasi kanssa maaseudun rauhassa.

Kurssi järjestetään Tampereen Teiskossa 18.-20.5.2018.

Kurssille tullessa ainoa vaatimus on voimassa olevat rokotukset. Kaikki kurssit ja ryhmät sopivat aremmille, ihmisiä tai toisia koiria pelkääville sekä ikärajattomasti pennuista senioreihin. Tehtäviä ja harjoituksia muokataan aina tarpeen mukaan jokaisen koiran tarpeisiin sopiviksi. Kurssille otetaan 4 koirakkoa.

Erilaisten tehtävien ja harjoitusten lisäksi viikonloppu pitää sisällään teoriaan muun muassa koirien epävarmuudesta ja peloista ja niiden hoitamisesta. Tavoitteena on saada jokaiselle koirakolle paljon positiivisia kokemuksia erilaisista asioista, ihmisistä ja eläimistä sekä tietysti tietoa ja taitoa miten hyödyntää viikonlopun antia arjessa.

Yhtenä harjoituksena on työstää eteenpäin asiaa, johon koira suhtautuu epävarmasti. Kun jokainen koirakko tekee vuorotellen pääsette seuraamaan erilaisia työstettäviä asioita ja koirien erilaisia tapoja edetä. Muiden seuraamisesta saa paljon irti oman koiran kanssa harjoitteluun.

Kurssin vetäjänä toimii eläintenkouluttaja Helmi Pesonen. Helmi on tehnyt töitä koirien parissa jo 15 vuotta. Omat koirat ovat rescuetaustaisia ja kodinvaihtajia, joten kisaamisesta ja kilpailutoiminnasta emme viikonloppuna puhu. Kouluttamisen lisäksi Helmillä opiskelee Belgiassa Odiseen yliopistossa eläinten käyttäytymistä ja hyvinvointia (valmistuu keväällä 2018).

Kurssipaikka on pieni maatila metsän keskellä Tampereen Teiskossa. Tehtävät ja harjoitukset tehdään tilan pelloilla ja metsissä, mutta teoriaosuudet ovat navetan ylisillä. Tilalla on koirien ja kissojen lisäksi hevosia, vuohia ja kanoja. Eläimiä saa rapsutella.

Kurssiviikonlopun aikataulu on perjantaina 18.5.2018 klo 18-20, lauantaina 19.5.2018 ja sunnuntaina 20.5.2018 klo 10-15.

Kurssi sisältää lauantaina ja sunnuntaina lounaan sekä kahvia ja naposteltavaa kaikkina päivinä. Ruokaillaan joko ulkona tai sateen sattuessa navetan ylisillä.

Tarjoa koirallesi viikonloppu maaseudun rauhassa uutta oppien ja mukavia harjoituksia ja tehtäviä tehden.

Tervetuloa mukaan!

Oppitunti