Käytösterapia (kotikäynti)

* Sovithan käytösterapian ajankohdan ennen maksamista ja maksathan ennen tapaamista!*

Jos jokin koiran käytöksessä haittaa arjessa joko koiraa tai sinua, silloin sille kannattaa tehdä jotain. Esimerkiksi pelkojen kanssa ei ole mukava elää jatkuvasti. Ne vaikuttavat koiraan monella tavalla ja valitettavasti usein laajenevat.

Asia voi olla pieni tai suuri. Hoidan ihan yhtä mielelläni kynsien leikkaamiseen liittyviä siedätyksiä ja totuttamisia kuin haastavia hihnaongelmia. Erityisesti epävarmat koirat ovat usein eksyneet luokseni, ja niiden kuntouttamisesta pidänkin erityisen paljon.

HUOM! Pääkaupunkiseudulla tapaamiset Evidensia Käpälämäessä Käpylässä! Kysy mahdollisuutta kotikäyntiin, jos koirasi on erityisen vaikeaa tulla eläinlääkäriasemalle esimerkiksi voimakkaiden ulkoilupelkojen vuoksi. Vapaat ajat Helsingissä löydät täältä: https://evidensia.fi/elainlaakariasema/kapalamaki/ajanvaraus/

Olen opiskellut koira-alalla koirien koulutusohjaajaksi, ongelmakoirakouluttajaksi, Eläintenkouluttajaksi (ammattitutkinto Suomessa) ja  Odiseen yliopistossa Belgiassa eläinten käyttäytymistä ja hyvinvointia.

Töitä olen tehnyt koirien ja omistajien kanssa jo viitisentoista vuotta. En kouluta kisakoiria valmennusmielessä, mutta ongelmien parissa autan koiran taustasta riippumatta. Omat koirani ovat rescuetaustaisia kotikoiria, joiden kanssa on ratkottu erilaisia haasteita.

Mitä käytösterapiassa tapahtuu?

Olipa tapaaminen verkossa, kotonasi tai eläinlääkäriasemalla siinä on aina sama kaava. Ajanvarauksen jälkeen täytät lomakkeen, jossa kyselen koirasta erilaisia tietoja ja toisinaan myös videoita siitä hankalasta käytöksestä. Näin saan jo ennalta mahdollisimman hyvän kuvan tilanteesta.

Tapaamisen aikana käymme läpi syitä, kuten pelkoja, ahdistusta, arkuutta, opittuja tapoja, koiran käytökselle sekä erilaisia tukihoito- ja varustevaihtoehtoja (vaikeissa tapauksissa lääkitys, lisäravinteet, ulkoiluvarusteet jne). Pääaiheena on kuitenkin hoito-ohjeet. Tapaamisen jälkeen saat muutaman päivän sisällä kirjallisena sovitut hoito-ohjeet.

Hoito-ohjeiden avulla etenet koirasi kanssa ja kerrot minulle säännöllisesti kuulumisia sähköpostilla. Samalla saat tarvittaessa lisäohjeita tai vastauksia mieltä painaviin kysymyksiin. Käytösterapia ei siis pääty tapaamiseen vaan tuki jatkuu myös sen jälkeen.

Käytösterapian tavoitteena on hyvinvoiva koira ja tyytyväinen omistaja. Käytösterapiassa etsitään sinulle ja koirallesi sopiva tavoite, ja teille sopivat etenemistavat tavoitteeseen.

Mitä hinta sisältää?

Hinta sisältää ennakkotietojen käsittelyn, jotta olen jo tilanteesta tietoinen tapaamiseen tullessani, kilometrit, noin 1,5-2 tunnin tapaamisen kotonasi, kirjalliset ohjeet tapaamisen jälkeen ja tuen sähköpostilla tapaamisen jälkeen. Käytösterapia ei siis lopu tapaamiseen vaan jatkuu, kunnes koet pärjääväsi tilanteessa itse koiran kanssa.

Jos ongelma mietityttää niin kysy ensin. Soita 050 5746 527 tai laita postia [email protected].

Oppitunti