Pohkeenväistö

hevoskurssit4

Kaipaatko ideoita ratsastukseen? Harjoitteletko tehokkaammin ratsastustunnilla, mutta tunneilla käyminen ei ole aina mahdollista?

Ratsastusharjoitukset on suunnitellut ratsastuksenopettaja Reija Vähätalo Sappeen Ratsutilalta.

Harjoitukset on suunniteltu harrasteratsastajille, jotka ratsastavat itsekseen ja kaipaavat ideoita harjoitteluun. Harjoitus sisältää neuvoja harjoituksen helpottamisesta ja vaikeuttamisesta hevosen tasosta riippuen.

Pohkeenväistö-kurssilla harjoitellaan pohkeenväistöä, suoristamista sekä reitin tarkkaa ratsastamista. Pohkeenväistö-nimisessä harjoituksessa on ohjeet ja videot harjoituksen tekemiseen sekä ääninauha, jota voit kuunnella älypuhelimellasi, kun ratsastat. Ääninauhalla harjoitukset on valmiiksi ajastettu ja tauotettu, joten kelloa ei tarvitse kytätä.

Harjoitus: 

 • Kirjalliset ohjeet harjoituksesta.
 • Video-ohje harjoituksesta.
 • Äänitiedosto:
  • Harjoitus tehdään käynnissä, ravissa ja laukassa.
  • Harjoitus on valmiiksi ajastettu, jotta se tulee tehtyä tehokkaasti.
  • Tauot ovat valmiina nauhoitteessa.

Kurssiaikaa ei ole, joten voit palata harjoituksen pariin aina kun haluat.

Näin kurssi toimii: 

 1. Tilaa kurssi.
 2. Katso kurssin videot ja muut materiaalit sivun alaosasta.
 3. Avaa harjoituksen äänitiedosto puhelimella ennen hevosen selkään nousemista.
 4. Ratsasta äänitiedoston ohjeen mukaan.

Kurssista sanottua: 

“Testailin 6v. suokkiruunan  kanssa Koiruuksien klubin ja Sappeen Ratsutilan nettitunteja. Nuorelle hepalle ne olivat melko rankkoja, mutta oli kiva ratsastaa selkeiden ohjeiden mukaan. Tehtävät oli hyviä ja niissä oli sopivasti haastetta, mutta kivasti myös mahdollisuuksia helpottaa niitä tarpeen vaatiessa. Hepalleni tehtävät olivat kestoltaan aika pitkiä, mutta teki hyvää ratsastaa itsekseenkin joskus niin että menee pois mukavuusalueelta, eihän sitä muuten kehity. Hyvä juttu oli se että tuli muistutuksia omasta suoruudesta ja katseesta, jotka helposti itsekseen ratsastaessa unohtuu. Näistä tehtävistä sai ideoita pitkäksi aikaa omaan työskentelyyn, kun helposti urautuu vaan jauhamaan samoja harjoituksia kuukaudesta toiseen. Suosittelen näitä tunteja ihan kaiken tasoisille ratsastajille, jos kaipaa vaihtelua omaan treeniin.”

Moduulit