Siirtymiset

hevoskurssit1

Kaipaatko ideoita ratsastukseen? Harjoitteletko tehokkaammin ratsastustunnilla, mutta tunneilla käyminen ei ole aina mahdollista?

Ratsastusharjoitukset on suunnitellut ratsastuksenopettaja Reija Vähätalo Sappeen Ratsutilalta.

Harjoitukset on suunniteltu harrasteratsastajille, jotka ratsastavat itsekseen ja kaipaavat ideoita harjoitteluun. Harjoitus sisältää neuvoja harjoituksen helpottamisesta ja vaikeuttamisesta hevosen tasosta riippuen.

Siirtymiset -kurssilla harjoitellaan siirtymisiä askellajista toiseen ja askellajin sisällä. Siirtymiset-nimisessä harjoituksessa on ohjeet ja videot harjoituksen tekemiseen sekä ääninauha, jota voit kuunnella älypuhelimellasi, kun ratsastat. Ääninauhalla harjoitukset on valmiiksi ajastettu ja tauotettu, joten kelloa ei tarvitse kytätä.

Harjoitus: 

 • Kirjalliset ohjeet harjoituksesta.
 • Video-ohje harjoituksesta.
 • Äänitiedosto:
  • Harjoitus tehdään käynnissä, ravissa ja laukassa.
  • Harjoitus on valmiiksi ajastettu, jotta se tulee tehtyä tehokkaasti.
  • Tauot ovat valmiina nauhoitteessa.

Kurssiaikaa ei ole, joten voit palata harjoituksen pariin aina kun haluat.

Näin kurssi toimii: 

 1. Tilaa kurssi.
 2. Katso kurssin videot ja muut materiaalit sivun alaosasta.
 3. Avaa harjoituksen äänitiedosto puhelimella ennen hevosen selkään nousemista.
 4. Ratsasta äänitiedoston ohjeen mukaan.

Kurssista sanottua: 

“Harjoittelin tänään siirtymisiä sinun ohjelmalla. Samalla tavalla itsekin monesti niitä teen. Tässä ohjelmassa kuitenkin oli hyvin määrätty paikat missä ne tehdään. itsenäisesti kun teen niin usein tulee hiottua täydellistä ravia tai käyntiä pitempään ennen kuin olen valmis niitä tekemään. ohjelman aikana ne oli määrä tehdä spontaanimmin mikä on ihan hyvä. Hyvä oli myös rytmi työskentelyn ja lepojen välillä. Itsenäisesti kun näitä tekee ei tarpeeksi pidä taukoja. Vähän annan krtiikkiä siittä että näin mummoratsastajana välillä ensimmäiset sanan äänentoisto oli epäselvämpi. Tai sit se johtui laitteistani. Koirakin antoi muutaman kotoisan haukahduksen taustalta. ääni oli miellyttävä kuunnella. Kokonaisvaltasesti tykkäsin. =) Innolla odotan seuraavaa harjotusta. Kiitos Reija <3”

Moduulit